Methodes om hoofdpijn te behandelen

Plezier hebben in de dagelijkse dingen, dat is een belangrijk streven voor ons! We willen jou helpen om je hoofdpijn samen beter onder controle te krijgen. We streven er naar de intensiteit en de frequentie te verminderen. Om dit te realiseren maken we gebruik van een aantal kernwaarden. Je kunt het zien als ons kompas, onze persoonlijke en professionele richtlijnen die we overal laten terugkomen.

Wat maakt ons anders?

Onze kernwaarden

Aandacht

Jij staat bij ons centraal. Wij luisteren en nemen de tijd om alles goed in beeld te krijgen. Zo kunnen we een goed, passend en duidelijk behandelplan maken voor jou. Onze intake duurt 50 minuten; tijd om je klacht goed te bevragen, duidelijk onderzoek te doen en samen met jou een helder behandelplan op te stellen.

.

Helderheid

Jij wilt weten waar je aan toe bent. Daarom is het belangrijk dat we elkaars verwachtingen goed uitspreken en daarmee alles helder hebben aan de start van de behandeling.

Autonomie

Natuurlijk wil je na het behandeltraject zelf uit de voeten kunnen met de adviezen en oefeningen, om zo zelf de controle te houden op de hoofdpijn. Hiervoor is zelfredzaamheid heel belangrijk en zullen hier ook veel aandacht besteden in onze behandeling. We starten met een intensieve samenwerking wat uiteindelijk zal resulteren in zelfredzaam zijn met de hoofdpijn.

Wat maakt ons anders?

Onze aanpak

Uniek oefenmateriaal

Ook hebben we een leuke unieke oefenmethode die zowel ingezet kan worden voor kracht, mobiliteit, stabiliteit en ontspanning. Met de Corpus VR kom je in een virtuele wereld waarbij je op een leuke uitdagende manier kunt oefenen. Bij elke eerste behandeling nemen we je al mee in deze virtuele wereld om de staat van je nek betrouwbaar te meten. 

Naast de VR-bril hebben we ook de Iron Neck tot onze beschikking om de belastbaarheid van de nek te verbeteren.

Samenwerken

Bij complexe en langdurige klachten is overleg heel belangrijk. Onderling contact tussen de collega’s maar ook contact met je huisarts, neuroloog en psycholoog zien wij als belangrijke pijlers om voor jou de beste therapie samen te stellen.

Meer dan fysiotherapie

Lifestyle, voeding, gedrag, normen en waarden, slaap, acceptatie.

Wil je grip krijgen op jouw hoofdpijn?

U kunt direct online een afspraak maken.