Methodes om hoofdpijn te behandelen

Plezier hebben in de dagelijkse dingen, dat is een belangrijk streven voor ons! We willen samen met jou helpen om je hoofdpijn beter onder controle te krijgen. Om dit te realiseren maken we gebruik van een aantal kernwaarden. Je kunt het zien als ons kompas, onze persoonlijke en professionele richtlijnen die we overal laten terugkomen.

Met welke soorten kunnen we iets voor je betekenen?

Wij kunnen jou met verschillende soorten hoofdpijn helpen, echter helaas niet met alle soorten. Het kan zijn dat je nog niet precies weet welk soort hoofdpijn je hebt. Dit kunnen wij in het eerste consult achterhalen. Weet je dit al wel? Dan kun je wij je helpen met: 

Wat maakt ons anders?

Onze kernwaarden

Aandacht

Jij staat bij ons centraal. Wij luisteren en nemen de tijd om alles goed in beeld te krijgen. Zo kunnen we een goed, passend en duidelijk behandelplan maken voor jou. Onze intake duurt 50 minuten; tijd om je klacht goed te bevragen, duidelijk onderzoek te doen en samen met jou een helder behandelplan op te stellen.

.

Helderheid

Jij wilt weten waar je aan toe bent. Daarom is het belangrijk dat we elkaars verwachtingen goed uitspreken en daarmee alles helder hebben aan de start van de behandeling.

Autonomie

Natuurlijk wil je na het behandeltraject zelf uit de voeten kunnen met de adviezen en oefeningen, om zo zelf de controle te houden op de hoofdpijn. Hiervoor is zelfredzaamheid heel belangrijk en zullen hier ook veel aandacht besteden in onze behandeling. We starten met een intensieve samenwerking wat uiteindelijk zal resulteren in zelfredzaam zijn met de hoofdpijn.

Wat maakt ons anders?

Onze aanpak

Uniek oefenmateriaal

Ook hebben we een leuke unieke oefenmethode die zowel ingezet kan worden voor kracht, mobiliteit, stabiliteit en ontspanning. Met de Corpus VR kom je in een virtuele wereld waarbij je op een leuke uitdagende manier kunt oefenen. Bij elke eerste behandeling nemen we je al mee in deze virtuele wereld om de staat van je nek betrouwbaar te meten. 

Verbondenheid

Bij complexe en langdurige klachten is stapsgewijs opbouwen van de belasting belangrijk. Een methode om je betrokken en gemotiveerd te houden in dit proces is het gebruik van de ‘talisman-methode’. We leggen je in de praktijk graag uit hoe hier aan mee te doen om zo extra gemotiveerd te blijven om je hoofdpijn weer onder controle te krijgen. 

Wil je grip krijgen op jouw hoofdpijn?

U kunt direct online een afspraak maken.