Virtual Reality

Virtual Reality (VR) kan ingezet worden om grip te krijgen op hoofdpijn

Keplar iCandy VR bril

Wat is VR?

Virtual reality is een technologie waarmee we je in een andere werkelijkheid brengen. Hiervoor gebruiken we een speciale VR-bril. Deze VR-bril zorgt ervoor dat je je in een andere (virtuele/3D) wereld waant. Doordat de sensoren in de VR-bril jouw bewegingen van je hoofd volgen, kun je rondkijken in de virtuele wereld.

Waarom gebruiken we VR?

Een VR-bril is leuk en uitdagend oefenmateriaal, wat voor een verbeterde mobiliteit en een afname in pijnklachten kan zorgen. Daarnaast kunnen we het inzetten ter ontspanning. Het leuke aan deze VR bril is dat je er thuis ook mee aan de slag kunt gaan. Dit motiveert je om thuis beter te oefenen op een leuke en gerichte manier.

Kunnen we VR toepassen bij jou?

VR is heel breed inzetbaar voor mensen met zowel acute als langdurige pijnklachten, dus ook voor jouw hoofdpijn! Er zijn verschillende oefenprogramma’s beschikbaar voor verschillende pijnklachten. Samen met ons wordt bepaald of VR van toegevoegde waarde is voor je behandeling.

Hoe passen we VR bij jou toe?

De inzet van VR is aanvullend op de behandeling in de praktijk. In de praktijk kun je gebruik maken van onze apparatuur. Thuis ga je aan de slag met oefeningen, die door ons zijn samengesteld. Elke oefensessie start met het meten van je bewegingsuitslagen, zodat de oefeningen precies uitdagend genoeg zijn. Het programma geeft direct terugkoppeling over je prestaties, waardoor je gelijk de voortgang kunt zien. Wij volgen je vorderingen op afstand en passen waar nodig het oefenschema hierop aan.

Wat heb ik zelf nodig?

Aan behandeling met de Corpus VR in de praktijk zijn geen extra kosten verbonden. Voor het oefenen thuis dien je een app te installeren op je smartphone. Het gebruik van de app heeft een instapprijs van 13 euro. Daarnaast heb je een inzethoes nodig voor je smartphone, zodat je er een 3D bril van kunt maken. Deze inzethoezen kun je bij ons huren of je kunt er uiteraard ook zelf een kopen (de huurkosten hiervan zullen in de praktijk kenbaar worden gemaakt).

Wist je dat...?

Corpus VR meerdere onderscheidingen heeft gekregen en prijzen gewonnen? Ze hebben maar liefst twee GHP Pharma and Healthcare awards gewonnen, namelijk;

  • De prijs voor Best Virtual Reality Healthcare Provider met inMotion VR.

  • En met Corpus VR de prijs voor Best Virtual Reality Therapy Platform

Wil je meer informatie over Virtual Reality?

Corpus VR: het bedrijf achter de VR techniek die wij gebruiken

Logo Corpus VR fysiotherapie

Een artikel van Zorg van nu over VR in de fysiotherapie

Zorg van Nu Logo overheid

Benieuwd naar wat Virtual Reality voor jouw hoofdpijn kan betekenen ?

U kunt direct online een afspraak maken en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.